петък, 7 октомври 2016 г.

5 храни богати на магнезий.


  
 Магнезият активира повече от 300 ензима в организма, за да подпомогне ефективното му функциониране. Тези ензими изпълняват важни функции, като управление на функцията на нашето ДНК и регулиране на производството на клетъчна енергия в мозъка, мускулите и сърцето. Имаме нужда от магнезий, за да произведем много от ключовите протеини и дори за производството на глутатион, който някои наричат "главен антиоксидант" на организма.
Няма съмнение, че една от причините толкова много от нас да са с магнезиев дефицит е, че не се храним с достатъчно храни с високо съдържание на магнезий. Магнезият има изключително важна роля за здравето, добрия сън и общото състояние, затова ви призовавам да добавите тези богати на магнезий храни към дневното си меню:


  • Тиквените семки съдържат огромно количество магнезий и по-точно 184 мг в ¼ чаша! Това е приблизително половината от препоръчителната дневна доза.
  • Спанакът е натъпкан с магнезий, предоставяйки 157мг в една чаша. Освен това, спанакът има много други витамини и минерали, които помагат да се оптимизира абсорбацията на магнезий.
  • Бадемите са хранителни и пълни с полезни мазнини и протеини. Високото им съдържание на фибри помага за регулиране на кръвната захар и намалява глада, което го прави една лека закуска за тези, които търсят нещо бързо за хапване. Още по-хубавото е, че само 30 гр. бадеми съдържа 80 мг магнезий!
  • Авокадо съдържа 58 мг магнезий във всеки плод. Здравословните мазнини, намиращи се в авокадото са страхотни за сърцето и мозъка и всъщност съдържат и повече калий от бананите!
  • Черен шоколад доказано има редица здравословни предимства. В 100 гр черен шоколад се съдържат 327 мг магнезий. Още една причина да не се лишавате изцяло от шоколада
Така че следващия път когато сте в магазина, купете и храна богата на магнезий.

Няма коментари:

Публикуване на коментар