четвъртък, 15 септември 2016 г.

Какво да очакваме от Кето?

  
 В началото на диетата ще чувствате умора. Първите тренировки могат да бъдат много тежки.  Не бързайте. Затова е по-добре да изчакате 1-2 месеца, преди да се засилите към залата. А и след като свалите няколко кг. ще сте много по-леки и готови за работа.


Пак ще сложа тази снимка, за да коментираме, какво ни е натрапено от медиите и какво е постижимо за простосмъртните.

Първата група е на културистите с 3-4% мазнини е в полето на професионалните състезания и е постижима за 1-2 дни и то максимум няколко пъти в годината. Свързано е с изключителни лишения и много воля. Подготовката трае минимум 3-4 месеца.

Втората група е на фитнес модели и актьори с 6-7% мазнини. Тази форма може да се задържи за максимум 1 месец. Постига се с 2-3 месеца тежка работа и след това има период от 2-3 месеца, в които тялото се адаптира обратно.

Трета група е на атлетичното тяло с 9-10% мазнини. Първата постижима за дълго време форма, която може да се поддържа с усърдни тренировки.

Четвъртата група с 14-15% е формата на нормален човек, който не тренира, но се храни правилно. Вярвам, че всеки от вас може да поддържа такава форма без никакво усилие, само с поддържане на кетоза.

Пета и нагоре с над 22% мазнини – Всички хора, които са неправилно заблудени от хранителната индустрия, че нямат достатъчно воля за диети и не тренират достатъчно, затова изглеждат така. Всъщност са в порочният кръг на непрестанни диети и постоянно насищане на организма със захар.

За Жените поради спецификата на телата им, процентите са около 5-10% повече.

В заключение искам да допълня, че всеки може да пребори гените си и да има 20 години по-младо тяло, само като избере пълноценно хранене. Организмът ви ще ви се отплати, като работи и изглежда по-добре. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар